Cupping Soest

Cupping therapie is een hele oude behandelwijze en maakt deel uit van de Chinese geneeskunde. Volgens de Chinese geneeskunde stimuleert dit de bloedcirculatie. Ook heft het blokkades van de Qi, de levensenergie, op. Cupping verhindert ook dat ziekteverwekkende invloeden van buitenaf grip krijgen op iemand met een verzwakte lichamelijke gesteldheid.

Bij cupping worden 'cups' van plastic, siliconen of van glas op de huid van de cliënt geplaatst. De plastic cups worden vacuüm gezogen door middel van een pompje. De glazen cups worden verwarmd. De siliconencups worden ingeknepen. Door het verschuiven van de cup over de huid maakt het verklevingen los. Ook wordt de huid gemasseerd en voert het afvalstoffen  en vocht af. Hierbij wordt het zuurstofrijke bloed naar stagnerende spieren en de huid gebracht. Laten we de glazen cups staan, dan kunnen er 'cup kisses' ontstaan, oftewel bloeduitstortingen. Binnen een paar dagen zijn deze weer verdwenen.

De cuppingmassage is voor veel klachten in te zetten. We noemen griepverschijnselen, bronchitis, kortademigheid, alsmede pijn de spieren, nek, schouders en rug. Ook is cupping voor bindweefselmassage bijzonder geschikt, al kan dit vrij pijnlijk zijn. Deze techniek kan ook gecombineerd worden met een voetreflexmassage.

Cupping helpt fantastisch bij:

Schouder/nekklachten door stress

Hoofdpijn/migraine

Rugklachten

Cupping trekt gifstoffen en spierkrampen van uit diepere lichaamsweefsels naar de oppervlakte. Het zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en de spieren. Er komen toxines vrij en het lymfesysteem wordt geactiveerd.